Proizvodi ...

  

   

PRIRODNO SIRILO

- PRIRODAN PROIZVOD SPECIFIČAN ZA PROIZVODNJU  SIRA ZAŠTIĆENOG NA IZVORNOST

- DOBIVENO OD ŽELUDACA (SIRIŠTA) MLADE TELADI

- Caglificio Clerici, prirodno sirilo (Rennet granulat) za primjenu u prehrambenoj industriji za proizvodnju kvalitetnih sireva. Dobiven od želudaca vrlo mladih teladi, bež boje jačine 1:100.000 do 1:125.000. Odnos kimozina i pepsina u proizvodu je 70:30. Najveći gubitak aktiviteta može iznositi 6% godišnje u uvjetima adekvatnog čuvanja na 4-8 °C. Rok valjanosti do godinu dana. U prirodnom sirilu nema dodanih boja, aditiva, mikrobnih koagulanata, svinjskog pepsina i kimozina dobivenog od GMO organizama. Proizvod je predviđen za primjenu u proizvodnji autohtonih sireva sa oznakom zaštite izvornosti.

- Korištenje prirodnog sirila daje siru više okusa i bogatiju aromu, te skračuje vrijeme zrenja sira.

- Upotrebom prirodnog sirila se također poboljšava i randman (prinos) proizvedenog sira.

- Upotreba: neposredno prije upotrebe odmjerenu količinu sirila (originalna žličica dostatna je za usiriti 100 do 150 L mlijeka), rastopiti u dovoljno hladne destilirane vode i lagano miješati. Nakon nekoliko minuta dobivenu otopinu sirila umiješati u mlijeko za sirenje. Po dodatku sirila mlijeko za sirenje intenzivno miješati najmanje tri minute iza čega se mlijeko mora umiriti.

- Prosječno 2-4g sirila siri 100 L mlijeka

Pakiranje: 100g i 500g

   

 

MIKROBNO SIRILO

Klikni za uvečanje slike

Microclerici, koagulacijski pripravak za primjenu u prehrambenoj industriji, služi za grušanje mlijeka, mikrobnog je podrijetla dobiven kontroliranom fermentacijom. U obliku je smeđeg granulata, jačine 150.000 MCU/g (MCU = Milk Cloting Units: jačina sirila u odnosu na međunarodni referentni standard testirana u standardiziranom mlijeku pH 6,5). Mora se čuvati u originalnom pakiranju na hladnom i suhom mjestu na 4-8 °C. Čuvan pod tim uvjetima gubitak aktiviteta manji je od 1% mjesečno. Rok valjanosti do 2 godine.  

- Prosječno 1-2g sirila siri 100 L mlijeka

Pakiranje: 100g i 500g

    

 

SREDSTVA ZA SPRIJEČAVANJE KASNOG NADIMANJA SIRA

 

Clerizyma (Lysozym), sredstvo za sprječavanje kasnog nadimanja sira u obliku finog praha, topivog u vodi. Sadrži prirodni enzim lizozim koji se dobiva iz bjelanjka jajeta. Rok valjanosti do pet godina.

- Ovisno o kvaliteti mlijeka dodaje se od 2,5 do 5g sredstva na 100 L mlijeka

Pakiranje: 100g i 1000g

  

LIPAZA (teleća i janjeća)

Enzim za ubrzavanje zrenja sira

Pakiranje: 100g

 

 

STARTER KULTURE

 

- Lyofast MT 096 FEN sastoji se od posebno selekcioniranih sojeva termofilnih i mezofilnih mliječno-kiselinskih bakterija. Osigurava ujednačenu i kontroliranu proizvodnju tvrdih i polutvrdih sireva. Na temperaturi od 37 °C postiže pH 5,2 ± 0,15 u vremenu od 5,5 sati. Optimalna temperatura rasta je 30-37 °C, maksimalna temperatura dogrijavanja sirnog zrna je 43/53 °C. Radi se o citrat pozitivnoj kulturi s dobrom proteolitičkom aktivnošću tijekom zrenja. Originalno upakirana kultura se čuva na temperaturama manjim od -18 °C. Ova kultura dolazi u suho-smrznutom stanju u vodonepropusnoj i zrak-nepropusnoj aluminijskoj vrećici u količini od 5 i 10 jedinica što je dostatno za 500, odnosno 1000 L mlijeka u proizvodnji sira. Kultura ima rok valjanosti od 18 mjeseci ukoliko se čuva na gore opisan način.

- Lyofast MOS 062 D sastoji se od posebno selekcioniranih sojeva mezofilnih i termofilnih bakterija mliječno-kiselinske fermentacije koje se koriste za proizvodnju  svježih, mekih, polutvrdih i tvrdih sireva. Kultura u obliku praha se dodaje izravno u mlijeko za sirenje uz polagano miješanje kako bi se prah u potpunosti otopio. Optimalna temperatura rasta kulture jest 34 °C pri čemu se postiže pH od 5,2 ± 0,1 u vremenu od 6,5 sati. Najviša preporučena temperatura dogrijavanja sirnog zrna jest 43 °C. Kultura ima dobar proteolitički potencijal tijekom zrenja sireva. Originalno upakirana kultura se čuva na temperaturama manjim od -18 °C. Ova kultura dolazi u suho-smrznutom stanju u vodonepropusnoj i zrak-nepropusnoj aluminijskoj vrećici u količini od 5 i 10 jedinica što je dostatno za 500, odnosno 1000 L mlijeka u proizvodnji sira. Kultura ima rok valjanosti od 18 mjeseci ukoliko se čuva na gore opisan način.

- Lyofast MOT 086 EE sastoji se od posebno selekcioniranih sojeva termofilnih i mezofilnih bakterija mliječno-kiselinske fermentacije koje se koriste za proizvodnju polutvrdih i tvrdih ovčjih sireva. Kultura u obliku praha se dodaje izravno u mlijeko za sirenje uz polagano miješanje kako bi se prah u potpunosti otopio. Optimalna temperatura rasta kulture jest 32-37 °C pri čemu se postiže pH od 5,2 ± 0,1 u vremenu od 5,5 sati. Najviša preporučena temperatura dogrijavanja sirnog zrna jest 43 °C. Kultura ima dobar proteolitički potencijal tijekom zrenja sireva. Originalno upakirana kultura se čuva na temperaturama manjim od -18 °C. Ova kultura dolazi u suho-smrznutom stanju u vodonepropusnoj i zrak-nepropusnoj aluminijskoj vrećici u količini od 5 i 10 jedinica što je dostatno za 500, odnosno 1000 L ovčjeg mlijeka. Kultura ima rok valjanosti od 18 mjeseci ukoliko se čuva na gore opisan način.

- Lyofast Y 082 D sastoji se od posebno selekcioniranih sojeva termofilnih bakterija mliječno-kiselinske fermentacije koje se koriste za proizvodnju tradicionalnog čvrstog ili tekućeg jogurta izražene arome pri čemu uvjetuje ujednačeno i brzo zakiseljavanje. Isto tako ova se kultura može koristiti za proizvodnju svježih, mekih i tvrdih  kozjih te kravljih sireva. Kultura u obliku praha se dodaje izravno u mlijeko za proizvodnju jogurta (sira) uz polagano miješanje kako bi se prah u potpunosti otopio. Optimalna temperatura rasta kulture jest 43 °C pri čemu se postiže pH od 4,5 ± 0,15 u vremenu od 4,5 sati. Najviša preporučena temperatura dogrijavanja sirnog zrna jest 43 °C. Kultura ima dobar proteolitički potencijal tijekom zrenja sireva, a u jogurtu razvija intenzivnu aromu. Originalno upakirana kultura se čuva na temperaturama manjim od -18 °C. Ova kultura dolazi u suho-smrznutom stanju u vodonepropusnoj i zrak-nepropusnoj aluminijskoj vrećici u količini od 5 i 10 jedinica što je dostatno za 500, odnosno 1000 L ovčjeg mlijeka. Kultura ima rok valjanosti od 18 mjeseci ukoliko se čuva na gore opisan način.

- Lyofast Y 480 F sastoji se od posebno selekcioniranih sojeva termofilnih bakterija mliječno-kiselinske fermentacije koje se koriste za proizvodnju tradicionalnog viskoznog tekućeg jogurta izražene arome pri čemu uvjetuje ujednačeno i brzo zakiseljavanje. Isto tako ova se kultura može koristiti za proizvodnju tekućeg jogurta za piće i kao i čvrstog jogurta. Kultura u obliku praha se dodaje izravno u mlijeko za proizvodnju jogurta uz polagano miješanje kako bi se prah u potpunosti otopio. Optimalna temperatura rasta kulture jest 43 °C pri čemu se postiže pH od 4,5 ± 0,15 u vremenu od 4,5 sati. Najviša preporučena temperatura dogrijavanja sirnog zrna jest 43 °C. Originalno upakirana kultura se čuva na temperaturama manjim od -18 °C. Ova kultura dolazi u suho-smrznutom stanju u vodonepropusnoj i zrak-nepropusnoj aluminijskoj vrećici u količini od 5 i 10 jedinica što je dostatno za 500, odnosno 1000 L ovčjeg mlijeka. Kultura ima rok valjanosti od 18 mjeseci ukoliko se čuva na gore opisan način

 

PREMAZI ZA SIR

 

Bezbojni ili u različitim bojama, služi za njegu i zaštitu površine sira tijekom zrenja. Nanosi se na suhu površinu sira, više puta u tijeku zrenja. Sadrži 1000 ppm natamicina, sredstva za sprječavanje rasta plijesni po površini sira.

Pakiranje: 2kg, 5kg i 50kg

 

 

NATACID

Sredstvo za zaštitu površine sireva od plijesni, kvasaca, (aktivna tvar - natamicin)

-Upotreba: sir se prska ili potapa u vodenu otopinu sredstva

Pakiranje: 100 g i 500 g  

 

 

KALUPI ZA SIR sa samoprešanje sira

Izrađeni od visoko-kvalitetnog plastičnog materijala, bijele boje, čija primjena je dozvoljena u prehrambenoj industriji. Kalupi su od materijala otpornog na mehanička oštećenja, visoku temperaturu, djelovanje kiselina i lužina koje se koriste u postupku sanitacije u mljekarstvu. Služe u proizvodnji svježih,  mekih, polutvrdih i tvrdih sireva primjenom tehnologije samoprešanja. Za proizvodnju sireva težine od 0,25 kg do 3 kg i većih (do 20 kg , Pecorino Romano, Parmigiano-Reggiano).

 

 

KALUP za samoprešanje sira - pravokutni (20x13x11)

Pravokutnim dimenzija 20 x 13 x 11 cm

 

 

KALUP ZA SKUTU

Posebna skupina kalupa koristi se za tradicionalnu proizvodnju albuminskog sira - skute u kojima sir dobiva specifičan izgled s površinom koja podsjeća na košaru ili pletivo. Za proizvodnju sireva težine 0,10 kg do 6 kg.

 

 

KALUPI ZA SIR ZA PREŠANJE

Za formiranje i prešanje sira, četverodjelni sastavljeni od osnove (cilindra), umetnute plastične guste perforirane mrežice i pločice sa plastičnom gusto perforiranom mrežicom za pritiskanje sirne mase. Kalupi su izrađeni od visoko-kvalitetnog plastičnog materijala čija primjena je dozvoljena u prehrambenoj industriji. Materijal je otporan na djelovanje kiselina, lužina i visoke temperature tijekom postupka sanitacije. Mrežica u cilindru kalupa vrlo je otporna na mehanička oštećenja što omogućuje veliku trajnost kalupa. Promjeri i visina kalupa su različiti, a težine sira u ovim kalupima su od 500 g do 15 kg.

 

 

PLOČA ZA RASPODJELU GRUŠA

Za različite dimenzije i broj kalupa za samoprešanje

 

 

SVRDLO ZA SIR 120 mm, izrađeno od nehrđajučeg čelika

Služi za uzorkovanje sira tijekom zrenja

 

 

FILTER ∅ 28 cm s MREŽICOM ∅ 12,5 cm za cijeđenje mlijeka

 

 

 

 

SREDSTVA ZA PRANJE I DEZINFEKCIJU OPREME U MLJEKARSTVU

 

BIS C 5330 - Kombinirano praškasto sredstvo za čišćenje i dezinfekciju

Za pranje procesne opreme (muznih uređaja, tankova, laktofriza ...). Primjenjuje se u koncentraciji do 15% na temperaturi do 60°C.

Pakiranje: plastična posuda od 5 kg

 

 

BIS DEZISAN 100 - Sredstvo za dezinfekciju i opću sanitaciju

Snažno germicidno djelovanje na bakterije, alge, plijesni,gljivice te neke vrste virusa. Primjenjuje se otopljen u vodi i nanosi ručno (potapanjem) ili pomoću odgovarajućeg uređaja. Primjenjuje se u koncentraciji 2 - 4 g na 10 L vode.           

Pakiranje: plastična posuda od 1 kg

 

 

BIS O 2700 - Blago alkalno sredstvo za čišćenje i odmašćivanje

Namjenjeno za alkalno čišćenje i odmašćivanje procesne opreme opterećene masnoćama. Primjenjuje se u koncentraciji do 5%, na temperaturi do 60°C. Preporuka pranje masnih podova.

Pakiranje: plastični kanister od 5 L

 BIS KM 30 - Kiselo sredstvo za čišćenje i dezinfekciju

Vrlo djelotvorno sredstvo za uklanjanje mineralnih naslaga. Za temeljito kiselo pranje i dezinficiranje u koncentraciji 5-10%, vrijeme kontakta 15-30 min. Preporuka i za skidanje hrđe sa podnih pločica.

Pakiranje:  plastični kanister od 5 L 

AKVAL DEZINID - Tekući sapun za pranje ruku s dezinfekcijom

Za pranje i dezinfekciju ruku u svim proizvodnim pogonima

Pakiranje: plastični kanister od 5 L

 

DOZATOR, 500 ml - uređaj za doziranje tekučih sapuna

 

 

DEZINFICIJENS GENOX i DETERDŽENT GENOLL za uklanjanje masnoća i nečistoća

 Sredstva se proizvode iz prirodnih tvari, bez dodataka štetnih kemijskih spojeva, primjenjuju se u pogonima npr. u prehrambenoj industriji, farmama, pri dezinfekciji pitke vode - bez kloriranja. Najvažnije odlike Aquagen tehnologije: 1. najviši stupanj učinkovitosti djelovanja na bakterije, viruse, gljivice, plijesni i spore, 2. potpuna neotrovnost, 100% biorazgradivost, 3. prevencija razvoja mikroorganizama i oboljenja na farmama, smanjenje smrtnosti životinja i veterinarskih intervencija do 90% , 4. potpuno ekološki pristup prema standardima EU.

    GENOX dezinficijens za mljekarstvo

Dezinficijens za vime, muzilice, laktofrize, kante, mljekovode, CIP sustave, pribor i opremu, vodu, prije i poslije mužnje. Nije potrebno ispiranje nakon primjene, ne ostavlja tragove u mlijeku - siguran učinak i postizanje 1. klase mlijeka. 

Koristi se koncentriran ili razrijeđen vodom od 1:5 do 1:100

Uklanja Escherichiu coli, Salmonellu, Pseudomonas, Legionellu

Pakiranje: 1 L

 

GENOLL deterdžent BEZ PJENE ili S PJENOM za mljekarstvo

Deterdžent BEZ PJENE za pranje i odmašćivanje pri proizvodnji i obradi mlijeka. Za pranje vimena, muzilica laktofriza, kanti, mljekovoda, CIP sustava, pribora i opreme, prije i poslije mužnje. Ne stvara pjenu (te je izvrstan za CIP sustave i mljekovode), nije potrebno ispiranje nakon primjene, ne ostavlja ostatke u mlijeku.

Deterdžent S PJENOM za pranje i odmašćivanje pri proizvodnji i obradi mlijeka. Za pranje vimena, muzilica laktofriza, kanti, pribora i opreme, prije i poslije mužnje. Stvara pjenu te je izvrstan za odmašćivanje masnih naslaga i ostataka mlijeka na površinama. Potrebno je ispiranje nakon primjene.

Koriste se koncentriran ili razrijeđen vodom od 1:5 do 1:100

Pakiranje: 1 L i 5 L        

 

 

SREDSTVA ZA PRANJE I NJEGU VIMENA - BILJNI PRIPRAVCI iz esencija ljekovitig bilja

APYCANT  KREMA - Hidrantna krema za njegu kože vimena i ruku muzača

Namjenjena je svakodnevnoj njezi kože ruku muzača i zaštiti zdravlja vimena muznih grla. Krema se nanosi svaki puta nakon mužnje u tankom sloju na vrh vimena čime se postiže povećani lokalni imunitet vimena i elasticitet kože sisa. Krema stvara tanki mikrofilm na koži koji sprijećava isušivanje kože, prodor štetnih mikroorganizama u sisni kanal, odbija muhe, komarce i obade sa vimena i sisa, te se  lako ispire hladnom vodom prije mužnje. REDOVNOM PRIMJENOM APYCANT KREME SMANJUJE SE UPOTREBA ANTIBIOTIKA NA FARMAMA ZA ČAK 80%.

Pakiranje: 500 ml  

 

APYWAX KREMA - Balzam za papke

Namjenjen je za učestalu njegu i zaštitu zdravlja papaka. Djeluje antiseptički na bakterije međupapčanog prostora, pospješuje zarastanje oštečenog tkiva. Ima protuupalno i analgetsko djelovanje.

Pakiranje: 500 ml

 

 

PLASTIČNE BOCE S POKLOPCEM (PE)

Za mlijeko, jogurt, sirutku, i dr. prehrambene proizvode: 1L  i 0,5L

 

 

PLASTIČNE POSUDICE S POKLOPCEM

Za svježi sir i maslac: 300 ml i 500 ml  

 

 

pH METAR + ELEKTRODA

 

Instrument koji služi za određivanje kiselosti tekućih i čvrsti tvari kao što su vode, pića, hrana, tlo. Prvenstveno se koristi u laboratorijskim kontrolama i u pogonu pri tehnološkim postupcima prerade hrane. Preciznost instrumenta jest ±0,2 pH jedinice. Instrument dolazi u setu s profesionalnom, ubodnom elektrodom (ili drugom po potrebi) visoke preciznosti i pouzdanosti kojom se može mjeriti pH vrijednost tekućih i čvrstih tvari. Elektroda je pogodna za uzorke kod kojih se provodi ubadanje kao što je to kod mjerenja pH vrijednosti sira, mesa ili kobasica. Elektroda je izrađena od vrlo izdržljivog staklenog materijala te je zaštićena nelomljivom epoksi zaštitom.

 

 

TERMOMETAR ST9296A digitalni, vodootporni

Mjerno područje od -50°C do +300°C, služi za mjerenje temperature mlijeka, sira, mesa (pri pečenju), tla, svih vrsta tekućina i dr.

 

 

BAUMEOMETAR

Staklena naprava za mjerenje saliniteta tekućina sa mjernom skalom od 0 do 30 °Baumea

 

 

TERMO-HIGOMETAR

Služi za mjerenje mikroklimatskih uvjeta u proizvodnim prostorijama i prostorijama za zrenje sira te drugim komorama. Instrument mjeri temperaturu izraženu u °C i relativnu vlažnost zraka izraženu u %. Instrument ima mogućnost bilježenja najniže i najviše vrijednosti temperature i relativne vlažnosti zraka.

 

 

VAGA KERN EMB, precizna

važe do 1200 g, ± 0,1g

 

 

JEDNOKRATNI OGRTAČI, bijeli

 

JEDNOKRATNE KAPE, bijele

 

NAVLAKA ZA CIPELE, bijela